Stop Deportaties

‘Op zaterdag 8 september 2018 was er een solidariteitsprotest bij het detentiecentrum Rotterdam/The Hague airport, uit solidariteit met de vluchtelingen en migranten die gevangen zitten puur omdat zij niet de juiste papieren hebben.

608 plaatsen bied het detentiecentrum wat naast de landingsbaan ligt. De omstandigheden zijn er slecht. Geen zorg, geen rechten, nauwelijks tijdverdrijf en slecht eten. Kom je in verzet dan wacht de isoleercel, waar je al helemaal niets hebt.

De afgelopen maanden is de situatie voor migranten steeds meer aan het verergeren. Fort Europa heeft haar grenzen gesloten. Boten die vluchtelingen op de zee redden worden aan de ketting gelegd. Ook is de EU bezig met nieuwe deals om vluchtelingen in kampen in Africa te zetten zodat de EU er geen last van heeft. De militarisering van de grenzen van Europa is in volle gang’.

Antifa Den Haag organiseerde een solidariteitsprotest en ik werd gevraagd om een poster en flyer te ontwerpen, de poster en flyer zijn op een risoprinter geprint.