Leidse klimaatactivisten

Op 28 november 2015 bezetten 3 klimmers twee dagen voor de COP21 de prachtige bomen op de Burcht in Leiden om de klimaatproblematiek ook in Leiden op de kaart te zetten. Ik heb samen met Pim van der Heiden de spandoeken, teksten en flyer gemaakt voor deze actie.

Zie hier meer info:

Tekst op de flyer:

Klimaatmanifestatie op de Leidse Burcht

De aarde warmt snel op en ons klimaat verandert. Overmorgen begint een ontzettend belangrijke klimaattop in Parijs. Het is hoog tijd voor actie! Nederland is de halfslachtige aanpak van klimaatverandering zat. Wij willen nu een duurzame samenleving, met een groene en eerlijke economie. Dit weekend zijn er wereldwijd meer dan 2000 klimaatacties op touw gezet – waaronder deze lokale manifestatie – en 57 massale demonstraties, zoals de Klimaat Parade morgen in Amsterdam.

Vluchtheuvel in een verdronken stad?

In de toekomst zullen grote delen van het land onder water komen te staan. Wetenschappers voorspellen 2 meter zeespiegelstijging voor 2100. Als er nu geen maatregelen worden genomen zal de zeespiegel nog verder stijgen en zijn de toekomstige Leidenaren genoodzaakt om het als klimaatvluchtelingen hogerop te zoeken. Nu al zijn de gevolgen van klimaatverandering voelbaar, vooral voor de meest kwetsbare mensen in ontwikkelingslanden. Om de klimaatproblematiek lokaal onder de aandacht te brengen, hebben wij, als inwoners van Leiden, onze toevlucht op de Burcht genomen.

Samen strijden voor een duurzame toekomst

Wij nodigen alle bewoners en bezoekers van de stad uit om een kijkje te komen nemen, zich aan de soep te warmen en een klimaatwens in de boom te hangen. Informeer jezelf en iedereen in je omgeving over klimaatverandering en onderzoek hoe jij actief kunt worden in de strijd voor een duurzame toekomst!