Code Rood Actie Groningen

Code Rood

Voor de Code Rood actie van 2018 heb ik de posters, flyers en stickers gemaakt. Het ontwerp moest ‘schreeuwen’ en de noodzaak uitdrukken door duidelijke typografie en een opvallend beeld. Overal in Nederland en Europa worden de posters en flyers verspreid om zo een grote groep activisten bijelkaar te krijgen tijdens de actieweek van 24 t/m 31 augustus 2018 in Groningen

HET IS CODE ROOD VOOR GRONINGEN EN HET KLIMAAT! De gaskraan moet dicht en alle aardbevingsschade moet worden vergoed. Maar de NAM, Shell en Exxon blijven maar doorpompen. En de regering laat het gebeuren.  Doe mee. Dan keren wij het tij!

DAAROM TREKKEN WIJ EEN GRENS: vanuit Stad en Ommeland, Groningen én daarbuiten slaan we de handen ineen rondom het Gronings ontzet op 28 augustus. Met de eerste grootschalige burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in Groningen geven wij een duidelijk signaal: de gaskraan moet dicht! Iedereen kan hierbij een belangrijke bijdrage leveren, ervaring is niet noodzakelijk.

Ook organiseert Code Rood samen met Groningers een ACTIEKAMP IN GRONINGEN van 24 tot 31 augustus. Hier kan je een gevarieerd programma volgen van workshops, trainingen en open discussies over de gaswinning en een fossielvrije samenleving. En ’s avonds kampvuur en muziek. Je kan op het kamp blijven overnachten of een dagje langskomen.